Skip to main content
x

Η 87χρονη πτυχιούχος Δέσποινα Τσικκουρή

 

Είναι 87 ετών και πριν από λίγο καιρό πήρε το Πτυχίο της στη Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο λόγος για την κυρία Δέσποινα Τσικκουρή, μια "σούπερ - γιαγιά" η οποία έρχεται στις 24 ΩΡΕΣ για να στείλει το μήνυμα πως τίποτα στη ζωή δεν είναι ακατόρθωτο, το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 18.45, στον Alpha Κύπρου.

Για δεκαετίες ζούσε με το μεγάλο απωθημένο να σπουδάσει, μέχρι που πήρε τη μεγάλη απόφαση να δώσει προεισαγωγικές εξετάσεις πριν από 4 περίπου χρόνια. Αφού προετοιμάστηκε καλά, έδωσε τις εξετάσεις και πέρασε στην Φιλοσοφική Σχολή. Και ενώ πολλοί θεωρούσαν ότι δεν θα τα κατάφερνε, η κυρία Δέσποινα μετακόμισε από τη Λεμεσό όπου ζει, ενοικίασε διαμέρισμα στη Λευκωσία και εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η αρχική αμηχανία των συμφοιτητών και των καθηγητών της, ξεπεράστηκε γρήγορα και η κυρία Δέσποινα έγινε μέρος του συνόλου. Συμμετείχε κανονικά στα μαθήματα, στη φοιτητική ζωή και έκανε δυνατές φιλίες με τις κατά πολύ νεότερες συμφοιτήτριες της.

Τελικά κατάφερε με κόπο και πείσμα να πάρει το πολυπόθητο πτυχίο. Η κυρία Δέσποινα μας "ταξιδεύει" στα παιδικά βιώματα που άναψαν την φλόγα της γνώσης μέσα της, μας ξεναγεί στα μονοπάτια της γνώσης και μας γνωρίζει τις νέες "κολλητές" της φίλες από το Πανεπιστήμιο.

Τι άλλαξε στη ζωή της η Φιλοσοφία, ποιο το δίδαγμα από την ιστορία της και τι συμβουλεύει τους νεότερους.

 

 

Newsfeed Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγία
27/04/2024 10:55
Έχουν περάσει τέσσερεις μήνες από τότε που ο βασιλιάς απέχει από τα καθήκοντά του
Ψυχαγωγία
27/04/2024 11:56
Ποια είναι η κούκλα influencer που φαίνεται να έχει "κλέψει" την καρδιά του Βασάλου;
Ψυχαγωγία
27/04/2024 10:11
Το ζευγάρι ανακοίνωσε χθες τον χωρισμό του μετά από 10 χρόνια σχέσης και 6 χρόνια γάμου
Ψυχαγωγία
26/04/2024 17:25
Η ανακοίνωση του ζευγαριού για τη λύση του γάμου τους.