Microsites Menus
Πασχαλινά κουλουράκια
Από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου
Υλικά:
- 300 γρ. μαργαρίνη ORIGINAL
- 250 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια
- 2 κρόκους
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 100 ml φρέσκο γάλα πλήρες, 3% λιπαρά
- 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. γαρίφαλο αλεσμένο (προαιρετικά)
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κουταλιά νερό