Microsites Menus
Φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες)
Από τον Σάββα Σάββα
Υλικά:
- 300 γρ. ρεβίθια χονδρά
- 1 ξηρό κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο στα 4)
- ¼ δέσμη φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
- ¼ δέσμη φρέσκο κόλιανδρο (μόνο τα φύλλα)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.γ. κύμινο αλεσμένο
- 2 κ.γ. κόλιανδρο ξηρό
- 1 κ.σ.ταχίνι ακατέργαστη
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- χυμό λεμονιού από ένα λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το τηγάνισμα:
- 1000 ml ηλιανθέλαιο