Skip to main content
x

«TET-A-TET στον ALPHA» με τον πρίγκιπα Μιχαήλ, το μοναδικό εν ζωή εγγόνι του βασιλιά Γεωργίου Α’ των Ελλήνων…

Στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση σε κυπριακό κανάλι φωτίζει πλευρές της ελληνικής ιστορίας, αποκαλύπτοντας μέχρι και άγνωστα περιστατικά με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ, το μοναδικό εν ζωή εγγόνι του βασιλιά Γεωργίου Α’ της Ελλάδας, έρχεται στο «TET-A-TET» σε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη, όπου μιλάει, μεταξύ άλλων, για την πριγκίπισσα Νταϊάνα, την Καμίλα, τον Χάρι και τη Μέγκαν, καθώς και για τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας …

Την Κυριακή 10 Απριλίου στις 18:45 στον ALPHA Kύπρου, ο πρίγκιπας Μιχαήλ υποδέχεται τον παρουσιαστή και δημοσιογράφο Τάσο Τρύφωνος στο σπίτι του στην Αθήνα. Εκεί μένει μαζί με τη σύζυγό του, τη διάσημη σε όλο τον κόσμο εικαστικό και ζωγράφο Μαρίνα Καρέλα!

Ο πρίγκιπας μιλάει για άγνωστες και ενδιαφέρουσες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Πώς ήταν ο βασιλιάς Γεώργιος και η βασίλισσα Όλγα που ίδρυσαν την βασιλική δυναστεία που βασίλευσε στην Ελλάδα για 100 περίπου χρόνια;

Πώς έγινε η επιλογή του παππού του, από τις ξένες δυνάμεις ,  ως νέου βασιλιά των Ελλήνων, μετά την εκδίωξη του Όθωνα από τον ελληνικό θρόνο; Πώς ήταν η βασίλισσα Φρειδερίκη στην καθημερινότητά της και ο βασιλιάς Παύλος που ανέλαβαν την κηδεμονία του, μετά τον θάνατο των γονιών του; Τι θυμάται από το μεγάλωμά του στο Τατόι, δίπλα στον Κωνσταντίνο, τη Σοφία και την Ειρήνη; Ποια περιστατικά θυμάται από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο; Τι πιστεύει για τον θεσμό της βασιλείας σήμερα;

Ποιος είναι ο πρίγκιπας Μιχαήλ; Το μοναδικό παιδί του πρίγκιπα Χριστόφορου της Ελλάδας και της Δανίας και της πριγκίπισσας Φραγκίσκης της Ορλεάνης, αδελφής του Ερρίκου, κόμη των Παρισίων. Ο πατέρας του απεβίωσε όταν ο Μιχαήλ ήταν σε ηλικία μόλις ενός έτους. Επίσης, είναι πρώτος ξάδελφος του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, που πέθανε το 2021 και θείος του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου, της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας και του τέως βασιλιά των Ελλήνων, Κωνσταντίνου Β’. Είναι το μοναδικό μέλος της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας που παραιτήθηκε από τα δικαιώματα του για να παντρευτεί τη σύζυγο του και που έχει ελληνική υπηκοότητα αφού έχει εγγραφεί στο δημοτολόγιο του δήμου Αθηναίων ως «Μιχαήλ Ντε Γκρες».

Έχει εκδώσει πάνω από 20 βιβλία σε όλο τον κόσμο , ιστορικές βιογραφίες και μυθιστορήματα, ενώ γαλλική εφημερίδα τον αποκαλούσε, τη δεκαετία του 1980, «συγγραφέα των αεροπορικών μπεστ-σέλερ» αφού όπως είπε γραφτεί σχεδόν όλοι οι επιβάτες των αεροπλάνων διάβαζαν βιβλία του στη διάρκεια των πτήσεων. Μαζί με τη σύζυγό του έχουν ιδρύσει στην Ελλάδα τη φιλανθρωπική οργάνωση «Ελίζα» για τα κακοποιημένα παιδιά μετά από την τραγωδία με τη μικρή Ελίζα, η οποία δολοφονήθηκε από τη μητέρα της στη Νέα Υόρκη , πράγμα που τους σημάδεψε επειδή ο πρίγκιπας Μιχαήλ και η σύζυγος του είχαν αναλάβει τα έξοδα για τη μόρφωση της. 

Κάθε Κυριακή στις 18:45 στον ALPHA Kύπρου, ο Τάσος Τρύφωνος συναντά δημοφιλή πρόσωπα και σπουδαίες προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό, πολιτικό, αθλητικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου και της Ελλάδας. Άνθρωποι που διαπρέπουν στον χώρο τους, άνθρωποι που θαυμάζουμε, άνθρωποι που έγραψαν ιστορία και άνθρωποι που έχουν κάτι σημαντικό να πουν, έρχονται «TET-A-TET» με τον αγαπημένο δημοσιογράφο.

Newsfeed Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγία
21/06/2024 17:17
Ο λόγος που δεν ανήκει στο δυναμικό κάποιας δισκογραφικής
Ψυχαγωγία
21/06/2024 10:18
Mε όλα αυτά που γίνονται θα ήμουν σαν την τρελή
Ψυχαγωγία
21/06/2024 10:48
«Από θυμό του είχα κάνει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία, είχα υπερβάλει»
Ψυχαγωγία
21/06/2024 11:52
«Όταν ζήτησε την απόλυσή μου, δεν προσπάθησε να μου κλείσει το στόμα;»