Microsites Menus
Σαλάτα με τόνο και αυγό
Από τις Fella Twins
Συστατικά
Για τη σαλάτα
- 1 μαρούλι , ψιλοκομμένο
- 200 γρ. τόνο σε νερό , στραγγισμένος
- 2 μέτρια αγγουράκια, κομμένα στα τέταρτα
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 8 αυγά βραστά, κομμένα στα τέταρτα
- 250 γρ. μπιζέλια, βρασμένα
- 200 γρ. τυρί τσένταρ, με χαμηλά λιπαρά
Για το ντρέσινγκ
- 150 γρ. τυρι κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 150 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 3 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. άνηθο φρέσκο
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. Μαύρο πιπέρι
- ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Μέθοδος εκτέλεσης
Για το ντρέσινγκ
- Σε ένα μπωλ προσθετουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατευουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη συναρμολόγηση
- Σε ένα διαφανο μπωλ, βάζουμε στον πάτο το μαρούλι, μετά το κρεμμύδι, τα αυγά, την πιπεριά, το μπιζέλι, το καρότο, το αγγουράκι, τις ντομάτες, τον τόνο και το τυρί.
- Έπειτα, κάνουμε μια στρώση απο το ντρεσινγκ μας και απολαμβάνουμε.