Microsites Menus
Πιατέλα για Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τυριά και αλλαντικά
Από τον Σάββα Σάββα
Υλικά:
Τυριά:
- 100 γρ. γκούντα
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. μπλε τυρί (π.χ. Roquefort)
- 100 γρ. κρέμα τυρί
- 100 γρ. χαλλούμι
- 100 γρ. κεφαλοτύρι
Αλλαντικά:
- 150 γρ. προσούτο σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. σαλάμι σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. γαλοπούλα σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. μουρτατέλλα σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. λούντζα κρασάτη κυπριακή σε λεπτές φέτες
Μαρμελάδες:
- 150 γρ. μαρμελάδα φράουλας
- 150 γρ. μαρμελάδα σύκο
Ντιπ ελιάς:
- 100 γρ. πελτέ μαύρης ελιάς
- 100 γρ. ελιές καλαμών σε ελαιόλαδο
Κριτσίνια:
- 100 γρ. κριτσίνια με ελαιόλαδο
- 100 γρ. κριτσίνια πολύσπορα
- 100 γρ. παξιμάδια μικρά
Για διακόσμηση:
- Παστά φρούτα (δαμάσκηνα, Φοινίκια κ.α.)
- Ξηρούς καρπούς (Καρύδια, αμύγδαλα κ.α.)
- Ντοματίνια, αγγουράκια
- Πορτοκάλι, μήλο
- Ελαιόλαδο για σερβίρισμα