Skip to main content
x

Λιβανέζικη Κιμαδόπιτα, Kibbeh

Από τον Σάββα Σάββα

 

Υλικά:

 

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. χοιρινός κιμάς (διπλοπερασμένος)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κύμινο (τριμμένο)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Για τη βάση:

  • 300 γρ. χοιρινός κιμάς (διπλοπερασμένος)
  • 250 γρ. πουργούρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (τριμμένο στον τρίφτη)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. κόλιανδρο (τριμμένο)
  • ¼ κ.γ. κάρδαμο (τριμμένο)
  • 1 κ.σ. φρυγανιά (τριμμένη)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι