Skip to main content
x

«24 ΩΡΕΣ» στο άβατο Μοναστήρι του «Συμβούλου Χριστού - Αγίου Γεωργίου Σύμπουλα»

 

Μέσα από ένα κατανυκτικό επεισόδιο, οι «24 ΩΡΕΣ» μάς προετοιμάζουν για τη Μεγάλη Βδομάδα! Ανοίγουν την πόρτα ενός Μοναστηρίου που αποκαλύφθηκε με θαυμαστό τρόπο από ένα ζευγάρι πιστών. Τι αποκαλύπτει ο Μοναχός Γερόντιος, σχετικά με το πώς οραματίστηκε και ανακάλυψε τον ιερό αυτό χώρο;

Το Σάββατο 16 Απριλίου στις 18:45 στον ALPHA Kύπρου, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η ομάδα του εισέρχονται στο άβατο Μοναστήρι του «Συμβούλου Χριστού - Αγίου Γεωργίου Σύμπουλα», το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Happy Valley εντός των Βρετανικών Βάσεων Επισκοπής.

Ο χώρος αποτελούσε ένα μύθο και αποκαλύφθηκε με έναν θαυμαστό τρόπο το 1991 από ένα ζευγάρι πιστών, οι οποίοι οραματίστηκαν το σημείο και εντόπισαν τα ερείπια, καθώς και τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για τους Λεωνίδα και Ελένη Σκούρου που, τελικά, μόνασαν και πήραν τα ονόματα Μοναχός Γερόντιος και Πολυχρονία Μοναχή, η οποία κοιμήθηκε πριν από μερικά χρόνια.

Η Μονή ανάγεται στο 625 μ.Χ. και αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα χριστιανικά μνημεία του νησιού. Η ονομασία της φαίνεται να σχετίζεται με τον χαρακτηρισμό του Ιησού Χριστού ως «θαυμαστού συμβούλου».

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, μην χάσετε στις «24 ΩΡΕΣ» ένα κατανυκτικό επεισόδιο, όπου μαζί με την καθημερινότητα των Πατέρων έρχεται και ένα χρονογράφημα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, μέρα παρά μέρα.

Newsfeed Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγία
28/03/2024 11:11
Τι συμβαίνει με τους δύο πρωταγωνιστές του Σασμού;
Ψυχαγωγία
28/03/2024 10:48
Όλες οι αποκαλύψεις