Skip to main content
x

Φαγητό κάτω των 5 ευρώ η μερίδα 

Μερίδες: 3-4 άτομα 

Προετοιμασία: 10 λεπτα

Χρόνος ψησίματος:20 λεπτά 

 

Marry me chicken pasta με λιαστές ντομάτες

Υλικά:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε κύβους
  • 300 γρ. Πέννες
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο 
  • 2 κ.σ. λάδι από λιαστές ντομάτες
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 200 ml. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.σ καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ βασιλικός για γαρνίρισμα

1)Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία)

2) Κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν και τα στραγγίζουμε.

3) Σε ένα μπολ, βάζουμε το κοτόπουλο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού πάνω στο κοτόπουλο. 

4) Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Ψήνουμε το κοτόπουλο μαζί με αλάτι και πιπέρι για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει και το αφαιρούμε από το τηγάνι.

5) Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την πάπρικα, τη ρίγανη, το σκόρδο , τις λιαστές ντομάτες και το λάδι τους. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

6) Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3-5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα.

7) Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει στη σάλτσα για να απορροφήσει τις γεύσεις. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. 

8) Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό και έξτρα παρμεζάνα.

 

 

Γρήγορο φαγητό γρηγορο / θαλασσινα

Συνταγή για Σολομό με Γλυκό Σάλτσα Σόγιας και Μέλι

Για 3 άτομα/Χρονος προετοιμασίας 10 λεπτά / Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά/ αναμονη: - 

Υλικά:

  • 500 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα 
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 50 ml  σάλτσα σόγιας light
  • 70 ml μέλι
  • 2 κ.σ. ξύδι ρυζιού ή ξύδι μήλο

Για το σερβίρισμα:

  • 2 κ.γ. σουσάμι για γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Βρασμένο λευκό ρύζι

Εκτέλεση:

  1. Στεγνώνουμε τα φιλέτα σολομού με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε κύβους 2 εκ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τους κύβους σολομού με την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε τους μισούς κύβους σολομού και τους σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.  Τους αφαιρούμε και τους βάζουμε στην άκρη. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ψηθούν όλα τα κυβάκια σολωμού και αφαιρούμε. 
  5. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το τζίντζερ για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνουν αρωματικά. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού και το μέλι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  6. Επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι και τον ανακατεύουμε απαλά για να καλυφθεί από τη σάλτσα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά.
  7. Γαρνίρουμε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε ζεστό με βρασμένο λευκό ρύζι.

No leftovers  leftovers / γλυκο
Μερίδες: 2 άτομα 
Προετοιμασία: 10 λεπτα
Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά
Αναμονή: - 

Apple crumble για 2 άτομα με μήλα που ξεχάσαμε στο ψυγείο:

Για τα μήλα:

2 μήλα κατα προτίμηση κόκκινα ( αν έχεις πράσινα βάλε μια κουταλιά ζάχαρη παραπάνω 

2 κ.σ μαύρη ζάχαρη

½ κ.σ κορν φλάουρ 

Χυμός από ½ λεμόνι 

½ κ.γ κανέλα

¼ κ.σ μοσχοκάρυδο

Για το κράμπλ:

70 γρ βούτυρο 

50 γρ βρώμη

50 γρ αλεύρι γ.ο.χ

50 γρ ζάχαρη μαύρη 

50 γρ αμύγδαλα φιλέ 

Για την κάσταρντ:

300 μλ κρέμα γάλακτος 

2 αυγά

3 κ.σ ζάχαρη 

½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους (2 εκ.), χωρίς να αφαιρέσουμε την πέτσα. 
  2. Ανακατεύουμε τα μήλα μαζί με την ζάχαρη, το λεμόνι και τα μπαχαρικά και τα βάζουμε στο ταψάκι που θα τα ψήσουμε αργότερα.
  3. Για το κράμπλ, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το σπάμε με τα χέρια μάς μέχρι να αποκτήσει μορφή βρεγμένης άμμου και την βάζουμε πάνω στα κομμένα μήλα. 
  4. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  5. Παράλληλα, ώσπου να ψηθεί η μηλόπιτα φτιάχνουμε την κάσταρντ. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. 
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια.
  7. Όταν ζεσταθεί η κρέμα την ριχνουμε σταδιακα στο μείγμα με τα αυγα.
  8. Βάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην μας αρπάξει η μας κόψει. 
  9. Όταν είναι έτοιμη η μηλόπιτα μας, σερβίρουμε με την κάσταρντ.