Ο ALPHA ΚΥΠΡΟΥ είναι τηλεοπτικό κανάλι παγκύπριας εμβέλειας, το οποίο εκπέμπει μέσω της πλατφόρμας Velister, στις συχνότητες CH50 και CH41. Με ναυαρχίδα το πρόγραμμα του ALPHA στην Ελλάδα και με ενημερωτικές εκπομπές κυπριακής παραγωγής σε όλες τις ζώνες, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ο ALPHA ΚΥΠΡΟΥ αποτελεί τη νέα ποιοτική επιλογή του τηλεθεατή.
 
Ακολουθώντας το επιτυχημένο πρότυπο του ALPHA TV, ο ALPHA ΚΥΠΡΟΥ υπόσχεται μια διαφορετική εμπειρία στην τηλεόραση, με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές παραγωγές υψηλής αισθητικής. Επιλέγοντας τον ALPHA ΚΥΠΡΟΥ, ο τηλεθεατής απολαμβάνει δυνατά και δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα, όπως: «Ελένη», «Πάμε Πακέτο», «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», «Φως στο Τούνελ», «Άκου τι Είπαν!», «Στην Υγειά μας ρε Παιδιά», «Happy Day», «Βράδυ, με τον Πέτρο Κωστόπουλο», καθώς επίσης και τηλεοπτικές σειρές όπως: «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα», «Το Σόι Σου», «10η Εντολή» κ.ά.
 
Με Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης τον κ. Γιώργο Τσαλακό και μια καλά επιλεγμένη μάχιμη δημοσιογραφική ομάδα, ο ALPHA ΚΥΠΡΟΥ μπαίνει δυναμικά στην ενημέρωση με δελτία ειδήσεων και καινοτόμες ενημερωτικές εκπομπές. Το ενημερωτικό πρόγραμμα, που είναι κυπριακής παραγωγής, αγγίζει περίπου τις έξι ώρες ημερησίως. Το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού, «Alpha News», παρουσιάζει ο Αντρέας Κημήτρης, το μεσημβρινό μαγκαζίνο, «Alpha Ενημέρωση», παρουσιάζουν ο Κυριάκος Πιερίδης και η Κατερίνα Κωνσταντίνου, ενώ στην καθημερινή πρωινή εκπομπή, «Κάθε Μέρα Άλλη Μέρα» βλέπουμε τον Παναγιώτη Δημόπουλο μαζί με τη Δήμητρα Μακρυγιάννη.
 
ALPHA ΚΥΠΡΟΥ: Μια διαφορετική εμπειρία αρχίζει!